ת.ז לעמקי הצפון

תעודת זהות לחמשת עמקי הצפון:שם האיזור : עמקי הצפון
(עמקי : החולה,בית שאן,חרוד,יזרעאל,כינרות).

מיקום: החולה-נמצאת כאצבע מהגליל (רצועה מן הגליל ) (הגליל העליון).
בית שאן: נמצאת ליד שומרון,במזרח נהר הירדן ובחלקו של המזרח רכס גלעד.

חרוד: מיקומו מהווה חלק מזרחי מעמק יזרעאל.
כינרות: נמצא מסביב לכינ רת ומקיף אותו.
יזרעאל: נמצא וניתן לראות אותו מן הכרמל המראה שלו מרהיב ומדהים (נמצא במרגלות הכרמל).
שטח :
עמק החולה: כ-25 ק"מ ורוחבה כ6-8 ק"מ. וכל שאר עמקי הצפון הם בערך באורכו וברוחבו של עמק החולה.

אוכלוסייה :עמק החולה : כ-10,000 איש בערך אם יודע לנו שבמאה ה-20 היו 3,000-4,000 איש המתגוררים באיזור והם גם מדתות שונות הפורטו מעמקים אחרים ובאים לעמק זה במיוחד כיוון שיש בו גם שמורת טבע גדולה ומפורסמת מאוד הנקראת : שמורת החולה.
עמק בית שאן:כיום יש בעמק בית שאן 16,900 אנשים הגרים בעמק מדתות שונות כגון : רובם יהודים ,מעט ערבים דרוזים מוסלמים ועוד.
עמק כינרות : אנשים רבים גרים באיזור כינרות המקיף את הכינרת מדתות שונות ומנצלים את מימיו של ימת הכינרת לצורכיהם אך גם ישנם אנשים הבאים מאיזורים שונים למקומות התיירות ליד הכינרת .(דתות הגרות באיזור זה : בדרך כלל הרוב יהודים אך נוכל למצוא באיזור גם מעט דרוזים וערבים המתגוררים באיזור).עמק יזרעאל: לפני כמה שנים מנו את מס' התושבים באיזור עמק יזרעאל והוא כ- 30,400 המתגוררים שם :חלקם סטונדטים יהודים וגם מדתות שונות הגרים שם כיוון שלומדים במכללה הנמצאת באיזור העמק ,וישנם אנשים מדתות שונות יהודים ערבים ועוד הגרים באיזור עמק יזרעאל.
עמק חרוד:
מס' האנשים המתגוררים בעמק חרוד הוא לא גדול כיוון שהוא עמק קטן ולא משמעותי ולכן לא צויין את מס' התושבים במקום.
גבולות :גבולות עמקי הצפון: מן הפינה הצפונית-מערבית - אזור בית זיד - נמשך הגבול דרומה, לאורך מרגלות המתלול המזרחי של הכרמל, עד יקנעם. כאן פונה הגבול לדרום-מזרח, לאורך קו המגע בין עמק יזרעאל לגבעות רמות מנשה, ובהמשך, ממגדו עד ג'נין, לאורך קו הגבול בין עמק יזרעאל למורדות השומרון הצפוני והרי אום אלפחם.
קרדיט לתמונה :

האתר של התמונה























עמק בית שאן 


עמק בית שאן הוא מישורי,שטוח,ירוק,יש בו הרים,מקום צומח ופורה מכל צדדיו ועבריו עמק בית שאן מכוסה בקרקע פוריה שנספחה מן ההרים שלידה.עמק בית שאן הוא מקום נמוך. בעמק בית שאן,מסופר שבמלחמה נגד הפלשתים בה נהרגו שאול ובניו מספר כי ש נקברו שאריות העצמות שלהם. "ויקחו את גווית שאול וגווית בניו מחומת בית שאן ויבאו יבשה וישרפו אותה" (שמואל א') המקומות המקיפים את בית שאן הם-
חרוד
ירדן
טבריה
ים הכנרת 

בקעת בית שאן- עמק בית שאן.




עמק החולה :


עמק החולה הוא עמק מישורי בצפון ארץ ישראל, התופס את מרבית שטחה של "אצבע הגליל". העמק הוא חלקו הצפוני של בקע הירדן, שהוא חלק מהשבר הסורי-אפריקני. מצפון לו עמק עיון ובקעת הלבנון, ומדרום לובקעת כנרות.

בעבר בעמק החולה היה נהר החולה,הו היה שופע במים, אך במישורית צפונית לו היו ביצות,ובמשך הזמן ייבשו ת הביצות וכך גם ת אגם החולה.

בעמק החולה עיר אחת – קריית שמונה, מושבה אחת – יסוד המעלה, ועשרים קיבוצים ומושבים.

עמק יזרעאל:


עמק יזרעאל הוא עמק גדול הנתחם על ידי הרי הגליל התחתון בצפון והרי השומרון בדרום ונמשך ממישור החוףבקעת הירדן. הגדול בשברי המשנה של השבר הסורי אפריקני.

עמק יזרעאל נקרא כך :

יזרע-פירושו זרעים נבטים ופריחות.

אל-בכוונה לאל השוכן למעלה .

בשם שניתן לו מבקשים האנשים שהאל ייתן להם פריחות עצים ופירות.


עמק כנרות :


עמק כינרות היא חלק מבקעת הירדן, הכולל את הכנרת ואת העמקים הסובבים אותה. גבולותיה נתחמים בדרום על ידי שפכי הירמוך ונחל תבור, בצפון על ידי רמת כורזים (רמת הבזלת שמדרום לעמק החולה), במזרח על ידי מורדות הגולן ובמערב על ידי הגליל המזרחי. 

עמק  כינרות כוללת את בקעת גינוסר, בקעת יבנאל, בקעת בית צידה ואת בקעת כינרות, שמדרום לכנרת והיא מגיעה עד דרומית לצומת כוכב הירדן. הבקעה היא חלק מהשבר הסורי אפריקאי. בקעות פוריות וחקלאיות אלו ריכזו סביבן יישובים עוד משחר ההיסטוריה.


עמק חרוד:

עמק חרוד מופרד מבקעת מגידו, המהווה את החלק המערבי של עמק יזרעאל, על ידי קו פרשת המים הארצי, ומנוקז על ידי נחל חרוד מזרחה, לעבר נהר הירדן.
 
העמק הוא כעין פרוזדור המשתרע בין הרי הגלבוע בדרום לרמת יששכר ורמת צבאים בצפון ושטחו כ-40 קמ"ר. העמק קרוי על שם מעיין חרוד הנובע בשוליו, לרגלי הגלבוע, ואשר נזכר בתנ"ך בספור גדעון (שופטים ז').

 קרדיטים :
תמונת עמק חרוד: 


עמק בית שאן
 בקעת כנרות

עמק החולה: 

עמק יזרעאל